Конна разходка

Начало / Активности / Конна разходка

Конна езда „Аспарух“ с. Хвойна

По интересен начин в китното чепеларско село Хвойна показват красивата природа на България. Конна езда „Аспарух“ организира преходи за начинаещи и напреднали. Разходките сред природата с уникален релеф са с продължителност 2 или 3 часа, полудневни, целодневни и двудневни за най-опитните ездачи. Най-дългият преход е 26 км в едната посока. 

Конна езда „Аспарух“ разполагат с 10 коня, които са специализирани за планинска езда. Преходите се извършват от водач, който е сертифициран инструктор. Организират се и уроци по езда. Туристите на кон имат възможност да се насладят на красотата на района на Хвойна, ходят до водопадите на село Орехово, Чудните мостове и други забележителни места в околията на община Чепеларе, която е в сърцето на Родопите. Най-масовите турове са за начинаещите, като домакините разполагат и с двуколка, която вози най-малките деца.

Конна база "Стела" летовище Бяла Черква

Конна база „Стела“ е лидер в конния туризъм в България и  се намира само на 40 минути от град Пловдив в защитена местност „Средни Ливади“ летовище Бяла Черква. В планината на Орфей- Родопите се намират едни от най-красивите и живописни места в България. Независимо дали сте начинаещ, който иска да опита нещо ново, опитен ездач, който търси вълнение и разнообразие от скучния манеж, или може би просто търсите време да се отпуснете и да се насладите на спиращите дъха гледки, от конна база“Стела“, под надзора на квалифициран персонал ще разкрият красотата на величествената Родопа планина. 

Уникалното местоположение на базата дава възможност за организирането на различни по продължителност конни походи до дестинации, представляващи културни и природни забележителности. Едни от тях са: Чудните мостове, защитена местност Широки ливади, Лилковско плато, резерват Тъмраж, село Косово (мястото, където е сниман най-великият български филм „Козият рог“), село Гела и село Широка Лъка – две емблематични за България места с многовековна история, село Орехово и др.

За резервации или информация: