Победителите във фотоконкурса „Моите Родопи“

Начало / Новини / Победителите във фотоконкурса “Моите Родопи”

След 25 получени предложения и мноооого хубавото настроение, което те ни създадоха, отличихме и победителите във фотоконкурса „Моите Родопи“. Благодарим на всички участници за споделените мигове и приятните емоции! Честито на победителите!


I място – Деян Иванов, гр. Варна – „Лица и гледки от Родопите“

Единодушно и без колебание, решихме че на първо място застава Диян Иванов от Варна със своя фоторазказ „Лица и гледки от Родопите“. Прекрасните картини, запечатали моменти от живота на родопските хора ни спечелиха със своята топлина и любов към планината и нейните жители. Диян получава ваучер за уикенд (две нощувки и закуски) и вечеря за двама в комплекс „Косовските къщи“.

 

 

 

Ценното на планината са не само природните красоти, но и слънчевите хора, носещи характерен бит и култура. Ходейки в Родопите, винаги се стремя да запечатвам лица, жестове, труд…, тъй като те разказват своя история за времето и мястото. Снимките са от язовир „Доспат“ (Сърница), вр. Снежанка, Якоруда, селата Долно Дряново, Скребатно и Рибново, плод на няколко пътувания в периода 2014 г. – 2015 г., разказва Диян.


II място – Диана Недева, гр. София

На второ място отличихме Диана Недева от София, която с няколко разкошни снимки ни споделя нейният любим начин за прохладна лятна ваканция в Родопите – на палатка сред дивната природа на яз. Широка поляна. Наградата за Диана е ваучер за нощувка и закуска за двама в комплекса.

 

 

 

 

Снимките са правени до язовир Широка поляна, които ни е много любимо място и посещаваме вече няколко години. Чистия въздух и спокойствието са невероятни, а и боровинките и горските ягоди, които обикновено са вече узрели, когато сме там.


III място – Мирослав Николов, гр. София

Третото място е за Мирослав Николов, също от София, за снимката му със звездното нощно небе след гайдарското надсвирване в с. Гела това лято. Той ще получи бутилка вино „Косовските къщи“ и домашно сладко.

 

Хладната, безлунна вечер и отдалечеността от големи градове ни позволи да се насладим на безкрайната и необятна галактика. Снимката е направена на 05.08.2016г.


Имаше толкова други хубави снимки, които ни трогнаха и разпалиха емоциите ни, че решихме да дадем и две поощрителни награди – ваучери за 25% отстъпка за уикенд в „Косовските къщи“. Те отиват при:

Цецка Ленгерова от София:

Само този, който не се е докоснал до магията на тази планина не знае за какво говоря. От малка обичам да ходя в родното село на баща ми- с. Яковица, оградено от всички страни от величествената планина. Селото се намира в Източните Родопи, а до къщата, в която живее баба ми (която днес е на 103 години) се стига единствено пеша. Обичам природата на Родопите, обичам хората на тази планина. Това са хора с огромни сърца, човеци с голямо „Ч”, един особен вид порода – добри, искрени, смели, силни – като самата планина … На снимката, която изпращам е къщата на баба 🙂
Обградена от мащерка, диви цветя и много обич от много близки хора.

 

Ивелин Марев от Стара Загора:

Снимките са направени на 11/09, като първата е направена на връх Свети Илия, на около 50 метра от панорамната площадка „Орлово око“, а останалите са заснети в Широка лъка.

 

 

2 thoughts on “Победителите във фотоконкурса „Моите Родопи“”

  1. Pingback: land slot auto เว็บตรง

  2. Pingback: website bovenaan in Google

Comments are closed.