Организирайте си летен офис в планината. Участвайте в конкурса на „Косовските къщи“.

Начало / Новини / Организирайте си летен офис в планината. Участвайте в конкурса на “Косовските къщи”.

По време на летния сезон офисната работа в големия град се превръща в истинско предизвикателство, както за служителите, така и за техните работодатели. Горещо е, слънцето грее, небето е синьо, а в социалните мрежи валят снимки от не по-малко сини морета, острови, планински върхове и екзотични дестинации. Мотивацията и производителността спадат обратнопропорционално на нарастващите температурни градуси навън и на броя колеги, излезли в отпуск. Пред очите ни плуват коктейли, плажове, прохладни гори и криволичещи горски пътеки, а всеки документ, план или проект, който трябва да завършим ни изглежда като наказание.

Това неминуемо увеличава стреса от работата и желанието да сме някъде другаде, само не и тук, което не се отразява добре на работните ни резултати. Как модерните работодатели разрешават този проблем и какви са възможните варианти да облекчим натиска върху колегите и служителите си?

Една набираща скорост тенденция вече и у нас са изнесените офиси

Или по-популярните с чуждото си название – офис ритрийти, по време на които, за ден-два, седмица или повече, целият офис се изнася да работи на някое прекрасно местенце извън големия град, с неговите шум, горещина и прахоляк. Най-често изнесеният офис не се прави само за да продължим рутинната си работа някъде другаде, а е посветен на постигането на конретна цел – разрешаването на определена задача или проблем, разработването на проект, възникването на нови идеи или в търсене на вдъхновение и сплотяване за екипа.

 

В тези случаи излизането извън стандартната и позната работна обстановка допринася за по-креативното и разчупено мислене, за по-добрата мотивация, за затвърждаване на връзките между колегите. В непринудена атмосфера, членовете на екипа са по-склонни да проявят и качества, които иначе остават скрити по една или друга причина.
Добре организираният и обмислен изнесен офис може да донесе много положителни резултати за фирмата и екипа, да не говорим и за по-дългосрочните ефекти, като утвърждаване имиджа на работодателя и подобрената ефективност на служителите.

Понякога обаче изнесеният офис цели именно това –

Да избягате от летните жеги на приятно и прохладно място

Където работата е песен. Този вариант, разбира се, най-често е подходящ за фирми с по-малки работни екипи. В тези случаи изнесеният офис може да продължи и по-дълго – седмица, месец, а защо не – и цялото лято. И печелите не по-малко от новата обстановка и креативността на идеите и решенията, които тя носи със себе си. А служителите – те със сигурност ще ви бъдат благодарни и признателни и с доста по-малко тъга ще гледат ваканционните кадри на своите приятели в социалните мрежи.

 

Независимо кой вариант на изнесен офис е подходящ за вас обаче със сигурност трябва добре да подберете мястото. Хубаво е до него да се достига лесно, да можете да си осигурите храна и добри условия на настаняване. Никой няма да е доволен, ако не може да си вземе топъл душ в края на деня или остане гладен. Бизнес условията също са важни – все пак, сте там, за да работите. Приличен интернет достъп, обособено и приятно пространство за работа, услужлив персонал и техническо обезпечаване са минимума необходимости. А ако сте избрали местенце с красива природа и възможности за разходки и забавления наоколо – това само може да допринесе за общото работно настроение и положителния резултат.

А за да ви дадем възможност да споделите и вашата представа за работа през лятото –

Включете се в конкурса на „Косовските къщи“ – „Моят летен офис 2019“

До 31 август 2019 г. Разкажете ни как си представяте работата през лятото? Кое е идеалното място за вашия офис през горещия сезон? Как изглежда и какво има наоколо?

 

Разказите ви ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на комплекс „Косовските къщи“, а най-добрият от тях ще донесе на автора си уикенд за двама с вечеря в комплекса.

А ако привлечете и вашата фирма за изнесен родопски офис в „Косовските къщи“ – ще осигурим 50% отстъпка за ползването на нашата зала за периода на изнесения офис, безплатни кафе паузи и още един уикенд за двама лично за вас.

Повече за условията на конкурса вижте ТУК.

4 thoughts on “Организирайте си летен офис в планината. Участвайте в конкурса на „Косовските къщи“.”

  1. Pingback: situs dultogel

  2. Pingback: ทัวร์หลีเป๊ะ

  3. Pingback: https://wellhealthorganics.org/trendzguruji-me-cyber/

  4. Pingback: ทางเข้า viplotto

Comments are closed.